Hopp til innhold

- Tyvene er utspekulerte

Den siste tiden har det vært mange pinkode-tyveri på Oslo S. NSB jobber nå for å få bukt med problemet.

Oslo sentralbanestasjon
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Problemet har vært økende den siste tiden, og tyvene som spionerer på pinkodene og deretter stjeler kortet ditt er utspekulerte.

Åge-Christoffer Lundeby

Åge-Christoffer Lundeby.

Foto: Bjørn Christian Jacobsen / NRK

- Det har vært tilfeller hvor de har stått i andre etasje og sett ned i første etasje for på den måten skaffe seg pinkoder. Derfor er vi veldig oppsatt på å få hengt opp noe som hindrer innsyn, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

Dramatisk nedgang av tyveri

Tyveri av pinkoder har vært et stort problem i Oslo de siste månedene, og politiet har jobbet sammen med butikker, banker og Oslo kommune for å få bukt med problemet. De butikkjedene som har fått tiltak på plass, har allerede merket en forandring.

- Det er en dramatisk nedgang fra butikkkjedene de siste fire-fem ukene. Og det er jo svært gledelig både for handelsstanden og politiet, sier politiførstebetjent Geir Ellefsen. Han leder gruppen som jobber mot utenlandske vinningskriminelle i Oslo.

Hvordan har utviklingen vært på Oslo S?

- Oslo S har hatt en litt negativ utvikling. Det er kanskje ikke så rart at det er der det skjer flest pinkode-tyverier. Det er der det er flest folk samlet. Vi vet også at en del av disse utenlandske gjengene har spesialisert seg på å operere på Oslo S.

Samarbeider med politiet

Video nsps_upload_2009_7_1_20_21_25_50.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Politiet og NSB går sammen mot pin-kode-tyvene. Trykk på bildet for å se video.

Har fått på plass skilt og skjermer

- Vi gjør det fordi vi synes det er utrolig vemmelig at kundene våre fra tid til annen opplever å bli frastjålet eiendeler. Derfor ønsker vi å bidra til at kundene lettere skal kunne skjule pinkoden sin og beholde eiendelene sine, sier Lundeby i NSB.

Han er glad for at de butikkkjedene som allerede har gjennomført lignende tiltak kan vise til en nedgang av tyveri.

- Jeg tenker at det nytter å gjøre noe. Det er derfor vi gjør det. Og vi ønsker virkelig å bidra til at våre kunder føler seg trygge her på Oslo S.