- Tør ikke kjøre drosje

Oslo Taxi nedringes av kunder som nå er redde for å ta drosje. De krever hvit sjåfør og spør om det er mye våpen i bilene.

Pia Hagen

Pia Hagen må svare på mange spørsmål etter avsløringen av at noen taxisjåfører har hjulpet A- og B-gjengen.

Foto: Åsmund Hasli / NRK

Denne uken ble det kjent at taxisjåfører er mistenkt for å hjelpe norske-pakistanske gjenger, blant annet med å frakte våpen.

- Folk spør om alt mulig. Om det er trygt å kjøre med oss, om det er våpen i bilene, og de spør om A- og B-gjengen forteller Pia Hagen, som jobber på callsenteret til Oslo Taxi.

Les også:

Vil straffe taxi-sjåfører uten dom

- Frakter våpen for gjengkriminelle

Krever hvit sjåfør

- Mange sier at de ikke vil kjøre med oss hvis de ikke får en hvit sjåfør, men det kan ikke vi garantere. Vi behandler alle våre sjåfører som norske, uansett hudfarge, forteller Hagen.

Ali Ahmad har kjørt taxi i Oslo de to siste årene. Han synes det er leit at det har blitt så mye negativt fokus på drosjenæringen. Den siste tiden har han også fått flere kommentarer fra kunder.

- Alle er ikke kriminelle. Jeg synes det er greit å ta de som har gjort noe, men vi har fått problemer med passasjerene, de ser på alle som skurker og juksemakere, sier Ahmad.

Drosjesjåfør

Drosjesjåfør Ali Ahmad

Foto: Åsmund Hasli

Kundene skremmes

Informasjonssjef i Oslo Taxi, Lars Dolva, sier at kundene skremmes av det som har kommet fram.

- At det er mistanke om frakt av våpen, gjør denne saken mye mer alvorlig for publikum. Jeg håper nå at samferdselsmyndighetene og politiet tar tak i disse 40 sjåførene, for de vet hvem dette er, og vi vet det ikke.

- Det er ingen vits å frykte denne typen ting. Dette er bittesmå tall i den store sammenheng, sier Dolva.

Lars Dolva

Lars Dolva

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

- Ikke alle er banditter

Ahmad synes det er leit at det har blitt så mye negativt fokus på drosjenæringen.

- Jeg prøver å forklare at ikke alle er banditter, men uansett hva jeg sier, klarer jeg ikke å få dem til å skifte mening. Det blir bare en konflikt.

- Men dette er hverdagen vår, vi er blitt så vant til å få spørsmål om det som er i mediene, så vi stresser ikke med det, sier Ahmad.