- Kan stå bak alle hotellranene

Politiet utelukker ikke at samme gjerningsmenn kan stå bak alle de fem hotellranene i Oslo sentrum.

Hotel Carlton Oslo
Foto: Christina Honningsvåg / NRK


Ran på Carlton Hotell

Resepsjonisten ble truet inn på bakrommet.

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

For femte gang på bare kort tid ble nok et hotell ranet i natt.

Ved midnatt kom to maskerte menn inn på Carlton hotell i Parkveien i Oslo, og truet resepsjonisten for penger.

- De truet resepsjonisten med de han oppfattet som en pistol. Han måtte legge seg ned på gulvet. De tok med seg kassabeholdningen samt en mobiltelefon, sier vaktleder Tone Berland ved Sentralvakta i Oslo-politiet.

I sjokk

Daglig leder på hotellet sier de aldri hadde trodd at noe slikt ville skje hos dem.

- Vi er ganske så sjokkert og forventet ikke at det skal skje oss. Når du får en pistol i tinningen og beskjed om at du må legge deg ned og gi dem alt av verdie, så tror jeg nok man blir ganske sjokkert. Den ansatte har nå fått tilbud om hjelp, sier Per Kritian Nystad.

Dette er det femte hotellranet i Oslo på under to måneder, og både Nystad og resten av reiselivsnæringen frykter flere lignende ran fremover.

LES OGSÅ: Ranet Thon-hotell med kniv

- Derfor har vi sendt et brev til politimesteren hvor vi ber politiet sette inn nok ressurser til dette her, sier regionssjef i NHO reiseliv, Ingvild Moe Havaas.

Kan stå bak alle

Bjørn Hansen

SAMMENHENG: Stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen, sier det kan være en sammenheng mellom hotell-ranene i Oslo den siste tiden.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Nå ser politiet på om nattens ran har noen sammenheng med de tidligere ranene.

- Vi skal ikke se bort i fra at det er en sammenheng de samme gjerningsmennene kan stå bak to eller kanskje alle ranene, sier stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen.

Hvorfor tror du det har vært så mange hotellran på så kort tid?

- Etter det første ranet ved Slottsparken har det blitt en slags smitteeffekt. Jeg tror også noen i det kriminelle miljøet tror det er lettjente penger å hente her, sier Hansen.

LES OGSÅ: Ranet hotell med sabel