Hopp til innhold

- Kameraene har gått ut på dato

Nå vil justisdepartementet utruste Sea King-helikoptrene med nye varmesøkende kameraer.

Sea King

- Dagens varmesøkende kameraer er gått ut på dato. Det sier sjef for 330-skvadronen på Rygge, Arne Ro. Nå ser han frem til at justisdepartementet skal starte med å skifte ut kameraene på helikopterne.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Med nye varmesøkende kameraer vil redningshelikopteret på Rygge bli bedre rustet til å redde mennesker. Det sier sjef for 330-skvadronen på Rygge, Nils Arne Ro.

Kun to helikoptre får nytt kamera

Sea King

To av tolv Sea King-helikoptre får nytt varmesøkende kamera.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Men det er slett ikke sikkert at det blir på Sea King-helikopteret på Rygge kameraet vil bli skiftet. Ifølge statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet er det bevilget penger til tre nye kameraer. I Norge er det totalt 12 Sea King-helikopter.

– Vi har besluttet å bevilge 10 millioner kroner til tre nye varmesøkende kameraer til redningshelikoptrene. To av disse skal installeres, og det tredje skal være i reserve, sier Moland Pedersen til Aftenbladet.

Registrerer ikke savnede

Luftforsvarets 330. skvadron har lenge pekt på at dagens varmesøkende kameraer i redningshelikoptrene er for dårlige.

– De varmesøkende kameraene vi har i dag er gått ut på dato. De gjør ikke jobben sin. De begynner å slite såpass at vi flyr uten varmesøkende kamera, sier Ro til NRK.