- Har aldri sett Martin bedre

Martin Wiig scoret to mål i oppgjøret mot Kongsvinger og er årets toppscorer i førstedivisjon.

Martin Wiig

Martin Wiig er årets toppscorer i førstedivisjon.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

Søndag spilte Sarpsborg 08 sin siste kamp for sesongen borte mot Kongsvinger. Litt over 1000 mennesker møtte opp for å få med seg oppgjøret på Gjemselund Stadion.

Stillingen endte til slutt 1–3. Med sine to scoringer i kampen ble Martin Wiig årets toppscorer i førstedivisjon med 20 mål for Sarpsborg 08.

– Det var kronen på verket for i år. Det var fantastisk å avslutte med det, sier Wiig til Radio Prime etter kampen.

– Vi hadde full kontroll

Trener Roar Johansen sier han aldri har sett Martin Wiig bedre.

– Det er ikke uten grunn at Martin er årets toppscorer i førstedivisjon. Jeg har aldri sett Martin bedre. Han er fantastisk god om dagen, sier Johansen til radiokanalen.

Sarpsborg har som kjent allerede sikret seg en plass i eliteserien neste sesong, og kampen hadde ingen spesiell betydning for noen av lagene.

(Fortsetter under bildet)

Roar Johansen

Roar Johansen takket for en fin tid i Sarpsborg 08.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Dermed var det flere nye talenter som fikk sjansen til å prøve seg på banen.

– Jeg føler vi hadde full kontroll. Jeg ser bak med på et tidspunkt og der sitter det et halvt Tippeligalag. Allikevel kjører vi over Kongsvinger. Det viser bredden i laget, sier Roar Johansen til Radio Prime.

Som kjent er Roar Johansen ferdig som trener i Sarpsborg 08 etter årets sesong. Han var vemodig etter årets siste kamp og takket for en fin tid i klubben.

Snudde kampen etter pause

Hjemmelaget tok ledelsen tretten minutter ut i første omgang. Henry Joseph Shindika satt ballen i mål på et flott skudd fra rundt 25 meter.

Sarpsborg 08 hadde flere store muligheter i minuttene som fulgte, men det ble med sjansene. I det attende spilleminutt var Martin Wiig frempå på en retur, men scoringen ble ikke godkjent på grunn av offside.

Etter en halvtime utlignet Mehmed Divanovic for Sarpsborg 08, til stor jubel fra bortesupporterne. Lagene gikk til pause med uavgjort.

Femten minutter ut i andre omgang sendte Martin Wiig gjestene opp i ledelsen, med sitt nittende mål i årets førstedivisjon. 20 minutter senere sendte han ballen i mål igjen, og Sarpsborg økte ledelsen til 1–3.

(Teksten fortsetter under bildet)

Sarpsborg 08 opprykk

Supportere og spillere feirer opprykk til eliteserien forrige helg.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Skal ha best bortestatistikk

I forkant av kampen var assistenttrener Joakim Klæboe opptatt av at Sarpsborg skulle vise seg fra sin beste side, til tross for at kampen ikke hadde noe å si for plassering på tabellen.

– Vi skal være det laget som har best bortestatistikk i Adeccoligaen. Om noen er bekymret for antall mål vi har sluppet inn, har vi i alle fall tatt store steg på bortebane, og det er et mål i seg selv for kampen, sa Klæboe til klubbens hjemmeside i forkant av kampen.

I vårsesongen vant Kongsvinger 1–2 over Sarpsborg, etter to scoringer av Andreas Moen. Mehmed Divanovic stod for «trøstemålet» for de blåhvite tre minutter før slutt.