Vil ikke ha ny toppjobb

Eivind Reiten skal bruke mer tid på jakt og familien. Og den avtroppende Hydro-sjefen drømmer ikke om ny toppjobb i næringslivet.

Konsernsjef i Hydro ASA, Eivind Reiten.

Konsernsjef i Hydro ASA, Eivind Reiten.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Jeg synes jeg har ledet selskapet lenge nok, sier Eivind Reiten, avtroppende konsernsjef i Norsk Hydro, om hvorfor han velger å forlate sjefsjobben i et av Norges viktigste industriselskap.

- Presenterte en utmerket kandidat

- Jeg har ledet selskapet lenger enn de fleste konsernsjefer leder store selskaper nå til dags. I tillegg kunne jeg presentere for styret en utmerket kandidat til å ta over, en person som jeg har vært med å bringe fram i selskapet og som nå kan ta stafettpinnen videre, sier Reiten.

Les også: Hydros nye konsernsjef
Får 17 millioner for å gå


Hvorfor slutter du akkurat nå?

- På forhånd hadde jeg satt 7-8 år som maks ramme for hvor lenge jeg bør være sjef i Hydro og nå er det åtte år siden jeg tiltrådte.

Hydro mistenkes for korrupsjon i Libya og Økokrim bestemmer i disse dager om de skal straffeforfølge saken. Hvor mye har Libya-saken påvirket din avgang?

- Hvis Libya-saken har påvirket, har den gjort at jeg sittet lenger enn opprinnelig tenkt, sier Reiten.

- Ikke sliten

Hva skal du gjøre fremover?

- Gjøre litt mindre enn jeg gjør nå. Nå får jeg mer tid til annet som er hyggelig, som å jakte med fuglehundene mine. Det kommer en tid da Hydro ikke skal ha forkjørsrett i alle lyskryssene, sier han.

- Og hvis noen har bruk for litt hjelp skal jeg nok stille opp etter hvert. Jeg er ikke sliten, og har masse energi til å gjøre mye fremover. Som leder er jeg opptatt av fornyelse, og jeg er glad for å ha opplevd så mye som jeg har. Dersom jeg ville fortsatt en toppjobb i næringslivet, ville jeg beholdt Hydro-jobben, sier Reiten.

En av arkitektene bak StatoilHydro

Det var i november styret i Norsk Hydro fikk beskjeden om at Reiten ikke ville fortsette i stillingen som konsernsjef.

Reiten slutter etter å ha ledet et av Norges største industrikonsern i 8 år. Han har skilt ut gjødselselskapet Yara, og var en av arkitektene for å skille ut olje- og gassdivisjonen til det som ble StatoilHydro.