Saab får en ny sjanse

Den svenske lagmannsretten har gitt Saab medhold i selskapets anke om å få godkjent en plan for konkursbeskyttelse.

Saab

Den svenske bilprodusenten, som var på vei mot stupet, får likevel en ny sjanse.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Den svenske bilprodusenten leverte inn sin anke for en uke siden etter at tingretten i Vänersborg avslo begjæringen om konkursbeskyttelse.

Grundigere undersøkelse

Saab ba for to uker siden om beskyttelse mot sine kreditorer for å kunne restrukturere selskapet og starte gjeldsforhandlinger. Men tingretten sa at den ikke hadde tillit til at restruktureringen ville lykkes.

Lagmannsretten skriver derimot i en pressemelding onsdag at en grundigere undersøkelse kan vise at vilkårene for en vellykket rekonstruksjon eksisterer, og at kravene til å starte bedriftens omstrukturering er oppfylt.

3700 uten lønn

Den svenske bilprodusenten havnet i retten etter at de ikke klarte å betale lønn til sine ansatte. Ansatte og fagforeninger krevde at selskapet ble slått konkurs slik at de 3700 ansatte kunne få utbetalt august-lønna si.

Saab har også mengder av ubetalte regninger fra leverandører som står for tur. Enkelte av disse stod også bak kravet om å slå Saab konkurs.

Nå har bilselskapet fått tre måneder på seg til å snu om på kursen og vise at de kan tjene penger. Håpet er at deres kinesiske partnere, Pang Da og Youngman skal komme dem til unnsetning.

De har tidligere lovet å sprøyte inn 245 millioner euro i det svenske selskapet.