Nysteen ny toppsjef i Entra

Klaus-Anders Nysteen (46) er ansatt som administrerende direktør i Entra Eiendom.

Klaus-Anders Nysteen

Den nye direktøren i Entra kommer fra stillingen som CFO i Statoil Fuel & Retail ASA.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Rune Olsø slutter i Entra

Rune Olsø gikk av som direktør i Entra i oktober.

Nysteen tar over jobben etter Rune Olsø, som gikk av i oktober.

Ansettelsen av Olsø skapte store reaksjoner da det ble kjent at han var tilbudt fire millioner kroner i lønn som direktør i det statlige selskapet.

I tillegg mente både lederen og nestlederen i styret i Entra at Olsø, som er nær venn av næringsminister Trond Giske, ikke var kvalifisert til jobben.

Til slutt valgte Olsø å trekke seg fra stillingen, og begrunnet det med et ønske om å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder. Han hadde da vært i konsernledelsen i selskapet i sju år.

Olsø selv hevder at lønnsopplysningene, fra tida han var ansatt, er feil:

– Jeg presiserer at jeg gjorde NRK og annen media oppmerksom på at jeg ba om en lavere lønn enn den NRK refererer til, og aldri ble tilbudt denne lønnen i noen forhandling med styret. Det er trist at NRK velger å bruke usannheter i sin dekning av mitt tidligere arbeidsforhold.

NRK har imidlertid dokumentasjon fra Næringsdepartementet som viser at lønnstilbudet var på 3,96 millioner. Olsø har blitt tilbudt muligheten å dokumentere overfor NRK hvilken lønn han mener han ble tilbudt, men har svart at han aldri ble tilbudt noe konkrekt.

2,85 millioner i lønn

Nysteen er 46 år og er utdannet fra Norges Handelshøyskole, Sjøkrigsskolen og AFF/Solstrand. Han har erfaring fra ulike lederposisjoner både i offentlig og privat virksomhet.

Nysteen var administrerende direktør i Storebrand Bank ASA i perioden 2006–2010 og kommer fra stillingen som CFO i Statoil Fuel & Retail ASA der han ledet arbeidet med børsnotering av selskapet som ble notert på Oslo Børs høsten 2010.

– Det var mange gode kandidater til stillingen, og vi er svært godt fornøyd med at Klaus-Anders Nysteen har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Entra Eiendom AS, sier styreleder Siri Hatlen.

Nysteen får en fastlønn på 2,85 millioner i året og ingen bonusordning.

Konstituert administrerende direktør Anne Harris fortsetter i selskapet som CFO og blir stedfortreder for administrerende direktør når Nysteen tiltrer, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Harris har bidratt til ro i og rundt Entra etter en turbulent periode for selskapet de siste månedene, og styret verdsetter hennes store innsats i denne perioden, sier styreleder Hatlen.