- Dårlig dag for regjeringen og fagforeningene

Lederen i YS var ikke nådig da han oppsummerte nattens pensjonsoppgjør.

Tore Eugen Kvalheim i YS
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Vi er langt fra fornøyd, dette er langt fra det partene krevde da de satt seg ved forhandlingsbordet. Og vi mener dette er en dårlig dag for både regjeringen og fagforeningene, sier leder i YS Tore Eugen Kvalheim til NRK. Som mener partene hadde en unik mulighet til å lege en god pensjonsavtale for fremtiden.

– Denne muligheten lot vi gå fra oss, og det er så mange usikre elementer i denne avtalen at vi kun om få år må forhandle på nytt, sier Kvalheim som representerer over 200 000 medlemmer, men han får ikke støtte fra sin forhandlingspartner lederen i Unio.

Klokken 12 presenterer Statsministeren og arbeids- og inkluderingsministeren løsningen i lønnsoppgjøret for offentlig sektor.

Se pressekonferanse om lønnsoppgjøret fra kl 12

Unio er fornøyd

Anders Folkestad

Lederen i Unio Anders Folkestad er fornøyd.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

– Vi er godt fornøyd med en videreføring av dagens ordning, og jeg tror de offentlig ansatte også et godt fornøyd, sier lederen i Unio Anders Folkestad til NRK. Som mener en videreføring av dagens pensjonsordning gir trygghet og forutsigbarhet for arbeidstakere i offentlig sektor.

Dermed så står Unio som er hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede mot YS som representerer blant annet bibliotekarer, farmasøyter og tollerne.

– De lavlønte er taperne

– Jeg mener de lavtlønte hadde kommet bedre ut med en annen løsning, sier Kvalheim, og høster kritikk av Unio.

– Jeg synes det er merkelig at YS å kritisere avtalen bare timer etter at de selv har underskrevet den, sier Folkestad.

– Men jeg mener dette også er et dårlig resultat for Unio sine medlemmer på lang sikt. Og jeg må nå si til mine medlemmer at vi ikke hadde noe annet grunnlag å ta stilling til enn den løsningen regjeringen la frem for oss.