Telenorsjefen møtte Indias telekom-minister

Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas dro i går på en hastetur til New Delhi. I dag møtte Baksaas Indias telekom-minister Kabil Sibal.

Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor

Knsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas møtte fredag Indias telekom-minister Kabil Sibal.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Telenor vil ikke kommentere innholdet i samtalene med Sibal, men sier reisen kom i stand i løpet av kort tid.

Telenor og datterselskapet Uninor arbeider nå for å sikre sine milliardinvesteringer i India. 2. februar annullerte indisk høyesterett alle Uninors lisenser i landet.

Ifølge domstolene brøt tildelingen av 2.-generasjons mobillisenser med reglene for offentlig anbud i India. Telenor eide gjennom Unior 22 av i alt 122 lisenser som ble nullet.

«The 2G Scam»

I India omtales saken kun som «The 2G Scam». Telenor har varslet søksmål mot sine indiske partnere Unitech som var de som opprinnelig sikret seg lisensen i 2008.

Ifølge Telenor har Unitech brutt garantier de fikk om at lisensene var anskaffet på lovlig vis. Da Telenor sikret seg en majoritetsandel i lisensene betalte Telenor mer enn 5 ganger av hva Unitech betalte for lisensene.

Et viktig mål for Baksaas møte med tele-komminister Kabil Sibal er trolig å påvirke hvordan 2G lisensene vil bli lyst ut på nytt. Telenor ønsker at de største av de internasjonale konkurrentene som allerede har mobillisenser i India ikke skal kunne by på 2G lisensene.

I tillegg til møte med Sibal skal Baksaas i løpet av et par dager gjennomføre eksterne og interne møter for å danne seg et oppdatert bilde av situasjonen.