Baksaas til India for å tale Telenors sak

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas vil nå selv reise til India for å forsøke på påvirke indiske toppolitikere.

Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor har fått mye å stri med etter at indisk høyesterett fradømte Uninor telelisensene. Nå reiser han selv til India. Bildet er fra dagens pressekonferanse på Fornebu.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Telenor la onsdag frem resultater for fjerde kvartal 2011, som var sterkt preget av nedskrivinger i selskapet Uninor i India.

Selskapet tapte 1,7 milliarder kroner før skatt i fjerde kvartal, etter at selskapet måtte ta et tap på 4,2 milliarder kroner på sin virksomhet i India.

Sist fredag kom høyesterettsdommen som fratar selskapet Uninor lisensene og dermed retten til å drive televirksomhet i landet. Telenor har nå en uke på seg til å levere inn sine innsigelser til indiske myndigheter.

Det opplyste Telenors konsernsjef på en pressekonferanse onsdag morgen.

– 15. februar er en indikert dato for når vi og andre bør ha levert inn våre synspunkter på hvordan denne floken kan løses, sier Baksaas.

LES OGSÅ: Milliardtap for Telenor

– Viktig å møte toppolitikere

Nå gjør konsernsjefen seg klar til å sette seg på flyet med kurs for India. Til NRK sier Baksaas at det nå er viktig at han som konsernsjef møter indiske toppolitikere.

– Det er viktig. Hvis man ikke er til stede blir man marginalisert, sier Baksaas.

For Telenor er det viktig hvordan en ny anbudsrunde om de inndratte lisensene skrus sammen.

Dersom auksjonsprinsippene gjør at prisen blir for høy, vil selskapet trolig vurdere å trekke seg ut av India.

LES OGSÅ: Indisk IT-statsråd seier Telenor er utan skuld

LES OGSÅ: Nye lisenser kan koste Telenor 12 milliarder

Doblet antall kunder i 2011

I resultatrapporten skriver Telenor at utviklingen i Uninor i India har vært positiv gjennom året.

Mens Telenor hadde 12,2 millioner kunder i India ved utgangen av 2010, ble antallet mer enn doblet i løpet av 2011, til 28,3 millioner kunder.

Selskapet har en markedsandel på 5,5 prosent i India ifølge konsernsjefen.

LES OGSÅ: Vanskelig å tjene penger på 3 øre minuttet

For året sett under ett fikk Telenor et resultat før skatt på 13.3 milliarder kroner, mot 20,2 milliarder i 2010. Samtidig økte inntektene med snaue fire milliarder til 98,5 milliarder for 20011 under ett.

«Resultatene i 2011 bekrefter nok en gang Telenors posisjon som et av Europas raskest voksende telekomselskaper, med en organisk vekst på syv prosent både for kvartalet og året». sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor i en pressemelding.

I pressemeldingen skriver Telenor at selskapet fikk 29 millioner mobilabonnement i 2011, hvorav 7 millioner i fjerde kvartal.