Hopp til innhold
Vulkanutbrudd på Ontake i Japan
Foto: Ap

Vulkanutbrudd i Japan

Oppsummert

47 personer er funnet døde etter vulkanutbruddet på Ontake i Japan 27. september. Fjellet er populært blant turgåere, og mange var i området da utbruddet kom. Ontake ligger rundt 200 kilometer vest for Japans hovedstad Tokyo.

  • Vulkanutbrudd i Japan

    En enorm aske- og røyksky ble sendt høyt til værs da Shindake-vulkanen på øya Kuchinoerabu med et smell og uten forvarsel våknet til liv fredag formiddag. Alle innbyggerne på den japanske øya ble bedt om å evakuere. Ingen er skadd.

  • To nye funnet på japansk vulkan

    Ytterligere to savnede turgåere er funnet døde på den japanske vulkanen Ontake, melder AFP. Minst tolv personer er savnet etter et utbrudd på vulkanen for en drøy uke siden. 51 andre er bekreftet døde etter utbruddet.

  • Tre funnet døde etter vulkanutbrudd

    Ytterligere tre personer er funnet døde ved vulkanen Ontake i Japan, som hadde et utbrudd forrige helg. Fra før er 47 omkomne personer funnet og hentet ned fra fjellet etter utbruddet. Minst 13 personer er fremdeles ikke gjort rede for.

  • 47 døde funnet på vulkan

    Redningsmannskaper finner stadig flere døde etter vulkanutbruddet på det 3000 meter høye Ontake-fjellet i Japan. Dødstallet er nå oppe i 47. De omkomne er funnet under lag med aske på fjellet. Redningsarbeidet er vanskelig på grunn av giftig gass.

  • 48 døde etter vulkanutbrudd

    Ytterligere fem personer er funnet døde etter at den japanske vulkanen Ontake hadde et utventet utbrudd lørdag, melder AFP. Dermed er totalt 48 personer bekreftet omkommet. Fem personer ble funnet døde tidigere i dag.

Over 500 redningsarbeidere har lett i knehøy aske etter turgåere som ble fanget på fjellet i utbruddet. Til nå er 36 personer bekreftet omkommet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no