Hopp til innhold

Vitne så bil i høy fart med kvinne og mann på vei mot åstedet

En mann som gikk tur i området rundt åstedet vitner via videolink nå. Mannen så en bil med to personer, en kvinne og en langhåret mann, som kom i stor fart i området.

Der Øygardsvegen deler seg i to skal bilen ha kjørt inn en grusvei der veien krysser Sundvegen og går over i Gamle Sundvegen, hvor Birgitte Tengs ble funnet drept. Han anslår i retten at det kan ha skjedd klokken 00.15 natt til lørdag 6. mai, men er usikker på tidspunktet.

Vitnet sier han husker lite av dagen for mer enn 27 år siden. Men han sier at han har vitnet i de to rettsrundene og var med i dokumentaren om saken i 2017. Derfor har han blitt påminnet saken og sin egen forklaring.

Han forteller at han gikk på folkehøgskole i området og var på gåtur med kjæresten ved 23-tiden 5. mai 1995. Det var dårlig lys på veien og de var mørkt kledd.

– Vi gikk litt frem og tilbake ved Øygardsveien. Mot slutten av turen hører vi en bil bakfra, og jeg oppfatter at han kjører i høy hastighet i forhold til føreforhold. Jeg oppfatter at det sitter to personer i bilen, sier han.

Han har i avhør sagt at han så to biler på denne gåturen, en Volvo-lignende bil og en en mørk/svart/gul Opel Kadett. Vitnet har i et skjema i forbindelse med en rundspørring sagt at det kan ha vært en Citroën. En av bilene så han klokken 23.20, den andre rundt midnatt.

I retten i dag kokluderer han med at bilen beskrevet som Opel eller Citroeën mest sannsynlig var en Opel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no