Hopp til innhold
Hålogalandsbrua
Foto: Ole Dalen / NRK

Vedlikehold av broer

Oppsummert

271 norske broer har skader som kan påvirke broenes bæreevne og må repareres. For 52 broer er skadene av alvorligste grad. Det viser nye inspeksjoner som St<atens vegvesen har gjennomført. Ialt er over 17.000 inspeksjoner foretatt.

  • Skader på Kvalsundbrua

    Det er registrert skader på en av betongpilarene ved Kvalsundbrua. Skadene har oppstått på grunn av erosjon som følge av tidevannsstrømmene, men har ingen konsekvenser for bæreevne eller sikkerhet på brua. Utbedringene skal gjennomføres i 2019, skriver Statens Vegvesen på egne nettsider.

    Kvalsundbrua
    Foto: Allan Klo / NRK
  • Overvåker svakheter i ny bru

    Statens vegvesen har oppdaget svakheter i 12 av 322 bolter som holder brukablene i den nye Hålogalandsbrua på plass. Det skal ikke være fare for bruas bæreevne, men dersom det skulle oppstå flere brudd kan den bli stengt på kort varsel skriver Statens vegvesen i ei pressemelding. Brua inspiseres nå to ganger i døgnet.

  • Boltebrudd på Hålogalandsbrua

    Statens vegvesen har oppdaget svakheter i 12 av 322 bolter som holder brukablene i den nye Hålogalandsbrua på plass. Det skal ikke være fare for bruas bæreevne, men dersom det skulle oppstå flere brudd kan den bli stengt på kort varsel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no