Hopp til innhold
Dyranut rv. 7 Hardangervidda
Foto: Statens vegvesen

Uvær i Sør-Norge

Oppsummert

Uvær i fjellet stenger flere fjelloverganger mellom vest og øst onsdag morgen. Uværet fører til at både rv. 7 over Hardangervidda, rv. 13 over Vikafjellet, fv. 50 mellom Hol og Aurland og fv. 53 mellom Årdal og Tyin er stengt.

  • Uvær stenger fjelloverganger i Sør-Norge

    Både riksvei 7 over Hardangervidda og fylkesvei 50 Hol-Aurland er stengt på grunn av uværet i fjellet natt til mandag.

    Hol-Aurland ble stengt ved 22-tiden søndag kveld, mens Statens vegvesen meldte om stengningen av riksvei 7 over Hardangervidda klokken 02.40 natt til mandag.

    Dårlig vær med snø og kraftig vind fører til dårlig sikt og vanskelige kjøreforhold på strekningene.

    For begge strekninger skal det tas en ny vurdering klokken 10 mandag.

    Klokken 3.48 natt til mandag opplyser Vegtrafikksentralen sør at det er innført kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell på strekningen mellom Haukelitunnelen og Liamyrane. Her er det ikke varslet noen endring før klokken 20 mandag kveld.

    Mandag skal det igjen begynne å snø på Østlandet, og i den forbindelse har det blitt sendt ut et gult farevarsel for snø. Farevarselet gjelder til tirsdag formiddag.
    (NTB)

  • Flere fjelloverganger stengt

    Mandag morgen er det kun én fjellovergang der man kan kjøre fritt mellom Østlandet og Vestlandet. Sterk vind skaper problemer for trafikken. E6 over Dovrefjell, Rv13 over Vikafjellet, Rv15 over Strynefjellet og Fv51 over Valdresflye er helt stengt.

  • Varsler kraftig vind

    Meteorologene varsler kraftige vindkast på hele Østlandet 2. påskedag. I lavlandet ventes lokalt vindkast over 20 m/s, i fjellet 28-34 m/s, skriver yr.no. De anbefaler og sikre løse gjenstander og unngå ferdsel på utsatte områder.

  • Tusenvis strømløse på Østlandet

    Kraftige vindkast har ført til at tre og greiner har falt over kraftlinjer flere steder på Østlandet i ettermiddag. Nærmere 5000 kunder har mista strømmen i Oslo, Romerike, Follo og Østfold, opplyser Hafslund og Skagerrak Energi til Aftenposten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no