Fredsprisvinner Malala Yousafzai er i Oslo for en global utdanningskonferanse. Hun sier hun vil be statsledere om å sørge for penger nok til å sikre barn over hele verden utdanning.

Utdanningskonferanse i Oslo

Oppsummert

Norge er vertskap for den internasjonale utdanningskonferansen. Malala Yousafzai, Ban Ki-moon, Børge Brende og Erna Solberg deltar.

 • – Må øke finansiering til utdanning

  – Det er utrolig at i det 21. århundret er det fortsatt 59 millioner barn som ikke har tilgang til grunnskole. Det er 1 million flere enn i fjor, sa utenriksminister Børge Brende da han avsluttet den internasjonale konferansen om utdanning i Oslo. Finansieringen av utdanning i verden må økes slik at alle barn får gå på grunnskole, mener han.

 • Malala ber ledere ta ansvar

  – Utdanning for alle kan bli realitet, det er ingen drøm, sier fredsprisvinner Malala Yousafzai. Hun henvendte seg direkte til verdens ledere med en tydelig oppfordring om å ta sitt ansvar på større alvor, under utdanningskonferansen i Oslo.

 • Kronprinsen: – Barn skal på skole

  Utdanningstoppmøtet i Oslo er et viktig steg mot å sørge for at alle barn får gå på skole, mener kronprins Haakon. Ifølge UNESCO øker antall barn som ikke får skolegang. – Det er ikke bra. Alle barn bør få gå på skole, sier kronprinsen til NTB.

 • Ny kommisjon for utdanning

  Statsminister Erna Solberg får støtte av FNs Ban Ki-moon til en ny kommisjon for finansiering av utdanning. – Vi trenger mer penger og bedre kvalitet på utdanningen. Kommisjonen skal undersøke hvordan dette kan løses, sier Solberg.

 • Celebert på utdanningskonferansen

  Malala Yousafzai, Ban Ki-moon, Børge Brende, Erna Solberg og kronprins Haakon er blant de som deltar i Global utdanningskonferanse i Oslo.

  Global utdanningskonferanse i Oslo
  Foto: Anders tvegård / NRK
Global utdanningskonferanse i Oslo
Fredsprisvinner Malala Yousafzai er i Oslo for en global utdanningskonferanse. Hun sier hun vil be statsledere om å sørge for penger nok til å sikre barn over hele verden utdanning.
Fredsprisvinner Malala Yousafzai møter statsminister Erna Solberg og Børge Brende i forbindelse med den globale utdanningskonferansen i Oslo
Ledere fra hele verden samles i Oslo for å mobilisere til felles innsats for utdanning i land rammet av krise, konflikt og fattigdom.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no