Mitch McConnell
Foto: WIN MCNAMEE / Afp

USA-valg 2014

Oppsummert

4. november ble det valgt nye representanter til alle de 435 plassene i Representantenes hus og til 36 av de 100 plassene i Senatet i USA.

Republikanerne har fått flertall i begge kamrene.

 • Boehner gjenvalgt

  Republikaneren John Boehner ble tirsdag kveld gjenvalgt som speaker i Representantenes hus i den amerikanske kongressen. Kongressen har nylig konstituert seg selv etter at republikanerne tok flertallet i begge kamre under siste mellomvalg i USA.

 • Republikansk seier i Alaska

  Republikaneren Dan Sullivan erklærer seier i kampen om Alaska-mandatet til Senatet i USA. Mandatet har vært bestridt siden kongressvalget i forrige uke.

 • Varsler alenegang om reform

  USAs president Barack Obama gjorde det klart at han vil handle på egen hånd for å endre innvandringslovene. Det kom fram på det første møtet med Republikanernes ledere etter valget hvor partiet fikk flertall. Innvandringsreformen er svært omstridt.

 • Vil diskutere arbeidsplasser

  USAs president Barack Obama vil diskutere hvordan landet kan øke veksten i arbeidsplasser med lederne av kongressen. Presidenten møter Kongressen i dag for første gang siden valget, hvor Demokratene tapte flertall i begge kamre.

 • Obama med en forsonende tone

  President Barack Obama la an en forsonende tone da han møtte pressen for første gang etter Demokratenes nederlag i det amerikanske mellomvalget. Han gratulerte også sine politiske motstandere med godt gjennomført valgkamp.

  USAs president Barack Obama.
  Foto: LARRY DOWNING / Reuters
Obama holder pressemøte om demokratenes valgnederlag
Hilde Eliassen Restad
Nettsending om mellomvalget i USA
Nettsending om mellomvalget i USA

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no