Hopp til innhold

Undersøkelse: Ni av ti muslimer mener det bør være full likestilling i hjemmet

Flere muslimer enn kristne sier de mener arbeid knyttet til barn, hus og hjem bør være likt fordelt mellom partnere, viser en ny undersøkelse.

Av de 821 personene som har deltatt i undersøkelsen, svarte 90 prosent at de er enig eller helt enig i at partnere bør dele ansvaret for husarbeid og barneoppdragelse, skriver Vårt Land. I en lignende undersøkelse blant personer med religiøs tilhørighet til kristne trossamfunn svarer 79 prosent det samme.

Det er Institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning (Kifo) som har gjennomført en undersøkelse blant personer i Norge som oppgir å ha en religiøs tilhørighet til islam.

Linda Noor, som er daglig leder for den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk, sier at likestilling har hatt en drastisk utvikling i muslimske miljøer.

En annen påstand i undersøkelsen er at likestillingen mellom kjønnene har kommet langt nok. Her svarer 45 prosent av personene med muslimsk tilhørighet at de er enige eller helt enige. Tilsvarende tall for kristne er 30 prosent.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no