Hopp til innhold

Udir har sendt Kunnskapsdepartementet en redegjørelse om eksamenstrøbbelet

– Vi har nå oversendt en redegjørelse til Kunnskapsdepartementet om forsinket innlogging mandag 22. mai. Åpenhet om hva som skjedde er viktig, og vår viktigste oppgave de neste ukene er å sørge for en god og trygg gjennomføring av eksamen, sier Morten Rosenkvist, direktør i Utdanningsdirektoratet i en pressemelding.

– Vi beklager til hver elev og privatist som ble påvirket av forsinket pålogging. Det skapte en usikkerhet på toppen av eksamensnervene som allerede var der, sier Rosenkvist.

I redegjørelsen kommer det frem at Utdanningsdirektoratet åpner for at digital eksamen skal kunne skrives ut på papir i tilfelle lignende hendelser som dataproblemene mandag skulle skje igjen.

– For å trygge at hendelsen ikke skjer igjen, og for at sektor fortsatt skal ha tillit til systemene og en digital eksamen, mener vi derfor at det er nødvendig å gjeninnføre trykk og distribusjon av eksamener som et risikoreduserende tiltak for kommende eksamensperiode, skriver Utdanningsdirektoratet i en orientering til Kunnskapsdepartementet.

Det kommer også fram at dersom enkeltelever eller skoler har hatt problemer lokalt eller ikke har gitt elevene mulighet til å bruke fem timer på eksamen, vil direktoratet be statsforvalterne følge opp med eventuelle annulleringssøknader.

Mandag oppsto det kaos flere steder på grunn av dataproblemer med skriftlig eksamen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no