Ambulansefly på Bodø lufthavn
Foto: Barbro Andersen / NRK

Tvungen lønnsnemnd for ambulansefly

Oppsummert

Regjeringen har vedtatt tvungen lønnsnemnd i konflikten mellom NHO Luftfart og Norsk Cockpitforbund. Arbeidstakerne hadde varslet streik fra midnatt for 100 flygere på ambulansefly. Det ville ha ført til at Svalbard og Finnmark sto uten ambulansefly.

 • NHO: Riktig med tvungen lønnsnemnd

  – Det er riktig av regjeringen å reagere med tvungen lønnsnemnd i og med at det var fare for liv og helse hvis hundre luftambulansearbeidere blir tatt ut i streik ved midnatt, sier Torbjørn Lothe fra NHO Luftfart til NRK.

 • Hauglie refser partene i streik

  Arbeidsministeren mener Norsk Cockpitforbund og NHO Luftfart har framprovosert tvungen lønnsnemnd. Hun viser til at meklingen mellom partene ble avsluttet før meklingstida var over. – Uansvarlig. De visste vi ikke kunne la det fortsette, sier hun.

 • Hauglie: – Hadde ikke annet valg

  Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie sier hun ikke hadde annet valg enn å foreslår tvungen lønnsnemnd for NHO Luftfart og Norsk Cockpitforbund. – Den varslede opptrappingen i streiken vil medføre umiddelbar fare for liv og helse, sier Hauglie.

 • Cockpitforbundet bekrefter møte

  – Vi har drevet lokale forhandlinger siden 2013 og brøt forhandlingene da partene sto langt fra hverandre, sier Yngve Carlsen, leder i Norsk Cockpitforbund. Til NTB bekrefter han at de er kalt inn til møte med Arbeidsdepartementet i kveld.

 • Innkaller til tvungen lønnsnemnd

  Arbeidsministeren har innkalt NHO Luftfart og Norsk Cockpitforbund til møte om tvungen lønnsnemnd klokka 18, opplyser departementet. Tidligere denne uka ble to ambulanseflyarbeidere tatt ut i streik. Ved midnatt skulle ytterligere hundre tas ut.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no