TV 2
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

TV 2-kuttene

Oppsummert

Til sammen 177 ansatte mister jobben i TV 2. Torsdag 29. september ble det klart at 113 årsverk er overtallige, i tillegg til de 64 som allerede har fått innvilget sluttpakke. Minst 350 millioner kroner skal kuttes i TV 2 innen 2020.

 • TV 2-ansatte ber om juridisk hjelp

  Over 20 av de 45 TV 2-ansatte som er blitt definert som overtallige, har bedt juristene i Norsk Journalistlag om å vurdere sakene deres. Det skriver Dagens Næringsliv. Totalt skal kanalen kutte 350 millioner kroner og 177 stillinger innen 2020.

 • TV 2 vil si opp tillitsvalgt

  TV 2 vil si opp deres hovedtillitsvalgte for Parat Media i den store nedbemanningsrunden som pågår denne uken. Det skriver DN. – Jeg ser svært alvorlig på at også tillitsvalgte står på disse listene, sier klubbleder for NJ, Henrikke Helland, til avisen.

  Henrikke Helland
  Foto: Sølve Rydland
 • TV2 må gå til oppsigelser

  TV 2 kom ikke i mål med bemanningsreduksjonene gjennom frivillige sluttpakker. Nå må alle ansatte gjennom en spørsmålsrunde, før de får vite om de er med i den nye organisasjonsplanen etter nyttår.

 • Kulturministeren får kutt-kjeft

  Kulturminister Linda Hostad Helleland får kjeft etter at kuttplanene til TV 2 ble lagt frem i dag. Flere mener regjeringen har somlet med å legge frem konkrete planer for å hjelpe mediebransjen i en krevende tid.

 • Programmer forsvinner på TV 2

  Som en konsekvens av kuttene i TV 2 forsvinner blant annet «Lørdagsmagasinet» og «Mitt lille land» fra TV-skjermen. TV 2 vil satse på færre smale programmer i framtiden, samt fylle ut gapet mellom harde nyheter og ren underholdning, sa TV-sjef Olav T. Sandnes.

Sending om TV2-nedbemanning. Ledelsen møter pressen etter møtet med ansatte i Bergen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no