Hopp til innhold

Trump saksøker sin tidligere advokat

Tidligere president i USA, Donald Trump, saksøker sin tidligere advokat Michael Cohen for 500 millioner dollar. Det melder TV-kanalen Fox News, som har fått tilgang til søksmålet.

Kanalen erfarer at Trump anklager Cohen for blant annet å ha brutt fortroligheten mellom klient og advokat og for urettmessig berikelse.

Søksmålet kommer kort tid etter at Trump måtte møte for retten på Manhattan i forbindelse med pengene han skal ha betalt pornoskuespillerinnen Stormy Daniels, via advokat Cohen.

Cohen har vært sentral i etterforskningen av saken, som førte til at Trump ble den første amerikanske ekspresidenten som er tiltalt i en straffesak.

Cohen ble dømt til tre år i fengsel i 2018 for skatteunndragelser, for å ha løyet til Kongressen og for brudd på valgkamplovgivningen.

Trump har de siste par årene saksøkt CNN, Twitter, Facebook, Google, New York Times, niesen Mary Trump, delstatsmyndighetene i New York, Hillary Clinton, Kongressens granskningskomité for 6. januar og gravejournalisten Bob Woodward.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no