Hopp til innhold

Tre siktet for å ha drept amerikansk mafiaboss i fengsel

Tre menn er siktet for å ha drept mafiaboss og FBI-informant James «Whitey» Bulger i et fengsel i West Virginia, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

Det er Fotios «Freddy» Geas, Paul J. DeCologero og Sean McKinnon som siktes, melder departementet. Det skjer nesten fire år etter at Bulger ble slått i hjel i oktober 2018.

Etter drapet ble det stilt spørsmål rundt hvordan en mann som var kjent for å ha tystet på andre i det organiserte kriminelle miljøet i Boston, ikke fikk bedre beskyttelse i fengsel.

Bulger, som ledet den stort sett irske mafiaen i Boston på 70- og 80-tallet, var informant på en tid der det å bekjempe mafiaen var en av hovedprioritetene for FBI. Han tystet på sin gjengs argeste rival, og ble senere en av USAs ettersøkte rømling.

Bulger ble drept i fengselet USP Hazelton, like etter at han ble overført fra et fengsel i Florida. Han sonet en livstidsdom for 11 drap og flere andre lovbrudd.

Bulgers familie gikk til søksmål mot amerikanske føderale fengselsmyndigheter og 30 ikke navngitte ansatte i fengselssystemet, fordi de mente de ikke gjorde nok for å beskytte ham. Han var da han ble drept den tredje innsatte som ble drept ved USP Hazelton på seks måneder.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no