NRK Meny
Tørre jorder gir fôrmangel
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix

Tørke og fôrmangel i landbruket

Oppsummert

Tørken i Sør-Norge fører til dårlige fôr- og kornavlinger for bøndene. Fôrmangel gjør at bønder i store deler av Sør-Norge frykter at de må slakte dyr. Fra 13. juli blir det tollfritt å importere grovfôr fra utlandet.

 • Bønder ringer Kirkens SOS

  Mange bønder ringer nå Kirkens SOS for å ha noen å snakke med. Det er særlig den vanskelig fôrsituasjonen på grunn av den langvarige tørken som setter bøndene i en fortvilet situasjon. Det sier daglig leder i Kirkens SOS i Oppland, Kristin Berget.

  Krisetelefon, Kirkens SOS
  Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK
 • Dale vil ha beredskapslagring

  Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) åpner for en felles nordisk løsning for beredskapslagring av såkorn. – Når den akutte fôrsituasjonen er over, bør vi se på løsninger for framtida, kanskje i fellesskap i Norden, sier han til Nationen.

  Jon Georg Dale besøker tørkerammede bønder
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Ber regjeringen om krisepakke

  Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag ber regjeringen om en foreløpig krisepakke for å berge mest mulig av norsk matforsyning. Den verste tørken på over 50 år rammer nå store deler av norsk landbruk, advarer de to bondeorganisasjonene.

 • Jordbruket ber om krisepakke

  Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag ber regjeringen om en foreløpig krisepakke for å berge mest mulig av norsk matforsyning. Den verste tørken på over 50 år rammer store deler av norsk landbruk, advarer de to bondeorganisasjonene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no