Hopp til innhold
Jernbanestasjonen Bergen
Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Togpassasjerer fast i tunnel

Oppsummert

Et tog med 130 passasjerer ombord sto fast i en tunnel mellom Voss og Dale i Hordaland i flre timer onsdag kveld. Bergensbanen har vært stengt i begge retninger i ett døgn mens kjøreledningen ble reparert.

  • Usikkert når Bergensbana kan opne

    Ingen veit kva tid Bergensbana kan opnast igjen. Skadane på køyreleidninga er langt meir omfattande enn ein først trudde. Leidninga er riven ned to stadar mellom Bergen og Voss, seier pressevakt i Jernbaneverket Harry Korslund.

  • Togpassasjerene evakueres

    De 130 togpassasjerene som satt fast i et lokaltog inne i en tunnel i Hordaland, blir nå evakuert. Passasjerene går til fots de 300 meterne ut av den mørke tunnelen. Derfra er det 700 meter til Dale stasjon, der de får skyss videre, opplyser Jernbaneverket.

  • Må vente i tunnel i flere timer

    De 130 passasjerene i toget som står fast i Trollkona tunnel ved Dale, må belage seg på å vente i flere timer før toget trygt kan slepes ut, melder Jernbaneverket. Kjøreledningen fører 15 000 volt og må sikres før toget kan slepes ut.

  • Bergensbanen stengt

    Bergensbanen er stengt i begge retninger mellom Dale og Bolstadøyri etter at kjøreledningen falt ned inne i en tunnel onsdag kveld. Et tog med 130 passasjerer står fast i tunnelen. Passasjerer på andre tog blir fraktet med buss på strekningen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no