Naboer la ned blomster og kosedyr til minne for de drepte barna i Lørenskog mandag kveld
Foto: Christopher Isachsen Sandøy

To barn drept i Lørenskog

Oppsummert

To små barn ble funnet drept i en bolig i Lørenskog 19. juli 2020. Moren til barna er tiltalt for drap. Rettsaken startet mandag i Romerike og Glåmdal tingrett.

 • Får ikke nye rettspsykiatere

  Kvinnen som ble dømt for dobbeltdrap på sine to sønner i Lørenskog, vil ikke bli vurdert på nytt av nye rettspsykiatere før ankesaken kommer opp.

  Det har Eidsivating lagmannsrett bestemt.

  Kvinnens forsvarer, Gunhild Lærum, har tidligere bedt om dette fordi hun mener det er tvil om kvinnens tilregnelighet.

  Lærum sier hun har forståelse for avgjørelsen.

  Kvinnen i 30-årene ble i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til fengsel i 21 år. Ankesaken kommer opp for Eidsivating lagmannsrett i januar neste år.

 • Drapsdømt mor får ankesak

  36-åringen som er dømt til 21 års fengsel for å ha drept sine to sønner i Lørenskog, får saken sin opp for Eidsivating lagmannsrett. Det skriver VG.

  – Det betyr at lagmannsretten behandler den fullt. Vi får nå prøvd full bevisbedømmelse rundt hennes tilregnelighet. Vi har også begjært oppnevnt nye sakkyndige, men det er ikke avklart ennå, sier 36-åringens forsvarer, advokat Gunhild Lærum.

 • Dagbladet: Lørenskog-dømt anker

  Tobarnsmoren som ble dømt for drap på barna sine i Lørenskog anker dommen. Det opplyser advokaten hennes til Dagbladet.

  – Vi anker på bakgrunn av at det kan være tvil om tilregnelighet i gjerningsøyeblikket, sier advokat Gunhild Lærum til avisen.

  – Flere har uttalt at hun framsto psykotisk. Hun ønsker selv å få prøvd saken på nytt, da det er en naturstridig handling som er så vanskelig å forstå for henne selv, legger advokaten til.

  Kvinnen ble dømt til 21 års fengsel tidligere i juni.

 • Usikkert om drapsdømt kvinne anker

  Kvinnen i 30-årene som i går ble dømt til fengsel i 21 år for å ha drept sine to sønner i Lørenskog, har foreløpig ikke tatt stilling til om hun skal anke dommen. Kvinnens forsvarer, Gunhild Lærum har møtt henne i dag. Lærum sier at en anke foreløpig ikke har vært et tema. Ifølge Lærum vil de bruke ankefristen på to uker før de tar stilling til dette.

 • Mor dømt til 21 år i fengsel

  Kvinnen i 30-årene, som var tiltalt for å ha drept sine to barn i Lørenskog, er dømt til 21 års fengsel.

  Det bekrefter kvinnens forsvarer, Gunhild Lærum til NRK.

  – Vi har hatt kontakt med avdelingen hun er på, og meddelt resultatet. Så skal vi gjennomgå dommen med henne i morgen tidlig, sier Lærum til NRK.

  De to barna ble funnet drept i en bolig i Lørenskog 19. juli 2020.

  Aktor, statsadvokat Ane Evang, mente at drapene var planlagt da saken gikk i Romerike og Glåmdal tingrett. Aktor ba i retten om 21 års fengsel for kvinnen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no