Hopp til innhold

Svindlet 40 eldre for millioner – pågrepet i London

En mann i 20-årene er arrestert i London etter å ha vært på rømmen fra norsk politi i to måneder. Han er siktet for grovt bedrageri og anklaget for å ha svindlet 40 eldre for millionbeløp.

Mannen som er dansk og nederlandsk statsborger, har i stor grad operert fra utlandet. Han skal ha sittet i Danmark og England, ringt opp eldre menneske.

– Han har utgitt seg for å være politi og lurt ofrene til å oppgi sensitiv informasjon. Deretter har han brutt seg inn i norske nettbanker, sier Rune Skjold som er seksjonsleder for økonomi og spesialetterforskning i Oslo-politiet.

Mer enn 40 eldre mennesker skal ha blitt fralurt mellom 5 og 6 millioner kroner. Politiet tror tallet kan være mye høyere.

Skjermdump fra video som viser en butikkansatt bak en kasse på butikken. Han står og mottar penger tatt ut av en kunde. Kunden er sladdet og synes dermed ikke. Den ansatte har på seg mørk blå t-skjorte.

Over 40 eldre svindlet for millioner – mann pågrepet i London

I går ble en mann pågrepet i London etter to måneder på rømmen. Norsk politi mener han er sentral i svindelsaken der en rekke eldre er svindlet for millioner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no