Hopp til innhold

Store branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogbranner.

300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt. 1.500 mennesker er hittil evakuert.

I samme region kjemper brannmannskapene mot to andre branner med støtte fra ti fly som slipper vann over brannen. Tre mennesker ble alvorlig skadd da toget de var på, kjørte inn i flammene. En person ble hentet med helikopter, og ytterligere åtte ble lettere skadd.

I det sentrale Portugal ble en stor skogbrann i en UNESCO-sponset naturpark endelig brakt under kontroll etter en ukes hard jobbing. Over 1.200 brannmenn var satt inn, og brannen rakk å svi av 150 kvadratkilometer før de fikk kontroll.

Hittil i år er det i Spania registrert 391 skog- og krattbranner. De blir både hyppigere og mer intense på grunn av sterk hete og tørke som forskerne sier skyldes klimaendringer. 2.710 kvadratkilometer er så langt blitt flammenes rov. Portugal har registrert 195 branner som har svidd av 847 kvadratkilometer. (NTB)

Skogbrann i Useres i Spania 15 aug
Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no