Hopp til innhold

Statsraad Lehmkuhl i koronakarantene utenfor New York

Statsraad Lehmkuhl får ikke legge til kai i New York på grunn av koronasmitte om bord.

Den smittede oppdaget forkjølelsessymptomer lørdag morgen og har testet positivt for korona. Vedkommende har noe feber og er tett i nesten, men ellers i god form, opplyser skipet i en pressemelding.

Vedkommende mønstret om bord i Miami som er siste anløpssted før New York City. Skipet forlot Miami 10. desember.

Vedkommende har fulgt skipets covidprosedyrer og hadde negativ antigentest før flyreise til Miami, samt negativ antigentest ved gangvei før ombordstigning, samt negativ antigentest etter tre dager i sjøen.

Seilskipet er ute på forskningstokt, og skal være i New York i nesten tre uker for å markere starten på det norske formannskapet i FNs sikkerhetsråd.

Det befinner seg totalt 94 personer om bord. En besetning på 30 og 64 representanter fra Havforskningsinstituttet. Ingen andre har symptomer. Samtlige blir testet, så langt er det ikke andre tilfeller.

Åpen dag på skipet og ved kaia søndag med 1000 påmeldte er avlyst.

Ambassadører var invitert til skipet lørdag, men arrangementene er avlyst.

– Besøket av Statsraad Lehmkuhl til New York har fått mye positiv oppmerksomhet. Vi hadde sett frem til å ta med gjester om bord i dag, men hensyn til smittevern veier tyngst, sier Heidi Olufsen, Generalkonsul i New York til NRK.

Norges FN-ambassadør Mona Juul, Norges USA-ambassadør Anniken Krutnes og Norges generalkonsul i New York Heidi Olufsen kom ikke nærmere enn dette i dag.

Lehmkuhl i koronakarantene utenfor New York
Foto: Anders Tvegård / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no