Hopp til innhold
Jensen og Solberg
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Statsbudsjettet 2015

Oppsummert

Etter flere uker med forhandlinger, er regjeringspartiene og Krf og Venstre enige om et statsbudsjett for 2015. Den sosiale profilen og klimaspørsmålet har vært blant de vanskeligste sakene.

 • Vil trolig gå på overtid

  To dager før fristen synes det klart at forhandlingene på Stortinget om statsbudsjettet vil gå på overtid. Ingen av de finanspolitiske talspersonene ville uttale seg etter onsdagens møte, og en enighet fredag sees ikke som realistisk, melder NTB.

 • Ikke forhandlingsmøte tirsdag

  De fire borgerlige partiene møtes ikke til nytt forhandlingsmøte om statsbudsjettet tirsdag, som først planlagt. Høyre og Fremskrittspartiet forberedte et nytt tilbud til KrF og Venstre tirsdag, men det vil bli drøftet på et møte onsdag, melder NTB.

 • Høyre og Frp budsjettklar

  Vi tar sikte på å komme med et tilbud i løpet av mandagen, sier Høyres budsjettforhandler Svein Flåtten. Budsjettpartene på Stortinget går denne uken inn i innspurten av forhandlingene om neste års statsbudsjett.

 • Venstre vil øke dieselavgiften

  Venstres Ola Elvestuen vil øke dieselavgiften for å minske prisforskjellen mellom bensin og diesel. Han mener det ikke finnes saklilge grunner til at diesel, som fører til mer lokal forurensing, skal være billigere enn bensin, skriver VG.

 • Mot historisk lav oljepengebruk

  Årets statsbudsjett kommer til å ha den laveste prosentandelen oljepengebruk siden handlingsregelen ble innført, skriver DN. Avisens kilder sier at finansminister Siv Jensen (Frp) vil legge fram et statsbudsjett med 2,5 prosent oljepengebruk.

Innholdet som lå her kan ikke vises.
Laster Twitter-innhold
Helga Pedersen med innspill om kommuneøkonomi
Politisk kvarter
Finansministerens redegjørelse om regjeringens forslag til statsbudsjett og om nasjonalbudsjettet for 2015
Politisk kvarter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no