En politbetjent er skutt og drept i en skyteepisode på Champs-Elysées i Paris.

Skyting i Paris sentrum

Oppsummert

Én politimann er drept, og to såret etter en skyteepisode på Champs-Élysées i Paris sentrum. En gjerningsperson er drept. Motivet for ugjerningen er ikke kjent. Ekstremistgruppa IS hevder via nettsiden Amaq at de står bak angrepet.

 • – Hadde trolig psykiske problemer

  Jean Laurent Panier, tidligere forsvarer til mannen som skal ha skutt tre politifolk på gata i Paris torsdag, sier han trolig hadde psykologiske problemer som han ikke fikk hjelp for. – Han var ekstremt isolert, sier advokaten ifølge AP.

 • Hadde sonet for politiangrep før

  Gjerningsmannen bak torsdagens angrep i Paris ble sist avhørt av politi i februar. Han sonet nylig 15 års fengsel for drapsforsøk på politibetjenter. Gjerningsmannen er formelt identifisert som 39 år gamle franskfødte Karim Cheurfi.

 • – Viste ingen radikaliserings-tegn

  Mannen som er mistenkt for å stå bak torsdagens Paris-angrep, hvor han ble skutt og drept, «viste aldri tegn på radikalisering» i løpet av alle årene han var i kontakt politi- og fengselsvesen, sier den franske påtalemyndigheten.

 • Paris-mistenkt dømt 4 ganger før

  Mannen som mistenkes for å stå bak Paris-angrepene i går var dømt fire ganger tidligere for drapsforsøk og vold, opplyser fransk påtalemyndighet i en pressekonferanse. – Etterforskningen skal nå granske bakgrunnen for gårsdagens hendelse, opplyser de.

President Hollande om skytingen i Paris
Kveldsnytt med siste fra Paris
Skyting på Champs Elysees i Paris

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no