Hopp til innhold
Politi ved Viertola skole i Finland
Foto: Markku Ulander / AFP

Skuleskyting i Finland

 • Finsk politi: Skoleskytingen fremstår planlagt

  Den 12 år gamle gutten som er mistenkt for skoleskytingen i Finland, ser ut til å ha planlagt skytingen på forhånd, ifølge finsk politi.

  Bakrunnen er elektroniske bevis som ble funnet på en telefon og en datamaskin, skriver NTB.

  Angrepet på Viertola skole i Vantaa i nærheten av hovedstaden drepte en tolv år gammel gutt og såret to jevngamle jenter. Politiet har tidligere uttalt at mobbing kan være motivet bak skytingen.

  Politiet sier at gutten har innrømmet å ha stått bak angrepet, og de mener at de har en foreløpig forståelse av hvordan tolvåringen fikk tak i våpenet, som tilhørte en nær slektning.

  Den mistenkte gjerningspersonen er nå under barnevernets omsorg.

 • Mobbing kan ligge bak finsk skuleskyting

  Finsk politi trur mobbing kan vera motivet bak skytinga på ein finsk skule tysdag. Det skriv YLE i dag. Ein 12 år gamal gut var drepen og to jenter hardt skada i skytinga på skulen i Vanda utanfor hovudstaden Helsingfors. Ein tolv år gamal gut er tatt hand om av politi og barnevern, og han skal ha innrømme at det var han som skaut. Drapsvåpenet var ein pistol som er registrert på det politiet kallar ein nær slektning av guten.

 • Finland: Den drepne eleven var ein gut

  Den tolv år gamle eleven som blei drepen i skuleskytinga i Finland tysdag, var ein gut, seier finsk politi. Dei to skadde er jenter, skriv svenske Yle.

  Politiet jobbar framleis med å kartlegge kva som skjedde i samband med skytinga ved ein skule i Vantaa. Tolvåringen som skaut har forklart seg til politiet om eit mogeleg motiv, opplyser politiet til det finske nyheitsbyrået STT, skriv NTB.

 • Sørgedag i Finland etter skoleskyting

  I Finland vaier flaggene på halv stang i dag for å markere sorg etter at en tolvåring åpnet ild på en skole. En elev ble drept og to andre alvorlig skadd.

  Alle offentlige bygninger og institusjoner flagger på halv stang fra onsdag morgen, opplyser innenriksdepartementet. Hele landet oppfordres til å delta i markeringen.

  Det var tirsdag morgen at en tolv år gammel gutt begynte å skyte på skolen sin i Vantaa, Finlands fjerde største by. Skolen har rundt 90 ansatte og 800 elever i alderen 7 til 15 år.

  Barnet som ble drept, også en tolvåring, døde på stedet. Den mistenkte gutten hadde allerede flyktet fra skolen da politiet ankom. De har åpnet etterforskning for drap og drapsforsøk.

  (NTB)

 • Eit barn drepe i skuleskyting i Finland

  Eit barn er drepe i skuleskytinga i Finland, opplyser politiet på ei pressekonferanse. To andre barn er alvorleg skadde.

  Ein 12-åring er pågripen for skytinga. Politiet seier våpenet som blei brukt, tilhøyrte ein slektning av den mistenkte.

  Skytinga skjedde på grunnskulen Viertola i Vantaa, utanfor Helsingfors.

  Politiet undersøker om andre kan ha vore involvert, skriv Yle.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no