Hopp til innhold

Sivilombudet lover rapport om situasjonen i Bredtveit fengsel

Sivilombudet var denne uken på et uanmeldt besøk til kvinnefengselet Bredtveit. Bakgrunnen var at det over tid har vært bekymring for situasjonen i fengselet.

Besøket innebar blant annet en befaring og samtaler med innsatte, ansatte og helsepersonell.

– Formålet med besøket er å bidra til å forebygge umenneskelig og nedverdigende behandling av dem som er fratatt friheten. Det vil bli utarbeidet en rapport fra besøket, skriver Sivilombudet på sine hjemmesider.

Det har den siste tiden vært økende bekymringen for situasjonen i Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt. I februar ble det kjent at innsatte ble akuttflyttet til en avdeling ved Ullersmo fengsel. Sivilombudets besøk gjaldt derfor også kvinnene som var plassert ved Ullersmo fengsel.

I helgen ble det kjent at en kvinne hadde tatt sitt eget liv i Bredtveit. Sivilombudet er klar på at besøket ikke hadde sammenheng med selvmordet.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier regjeringen vil styrke tilsynsordningen i kriminalomsorgen etter de siste hendelsene.

(©NTB)

FENGSEL: Bredtveit fengsel blir ofte kalt kvinnefengselet. Her er det plass til 64 innsatte. NRK møtte én av dem som soner her.

Flere ble vitne til at innsatt tok livet sitt i kvinnefengsel: – Dypt tragisk og trist

Et brutalt selvmord i Bredtveit kvinnefengsel ryster innsatte og ansatte. Moren til en innsatt frykter fangene ikke får hjelpa de trenger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no