Hopp til innhold

Simon Kolstad Claussen og Jenny Stene med gull i skyte-VM

Simon Kolstad Claussen og Jenny Stene tok gullet i blandet lag i 50 meter match under VM i skyting, skriver NTB.

Det norske laget vant overlegent 17-9 i duellen i stående skyting mot danske Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen.

I gullduellen gjaldt det å være best av 30 skudd stående. Lagene fulgte hverandre fram til 3-3. Så gikk de norske skytterne opp til 13-3. Danskene reduserte til 13-9 før de norske skytterne tok seg til 15-9 og trengte bare å vinne en duell til. Til slutt ble det 17-9, melder NTB.

– Jeg hadde ikke forestilt meg gullfinale, for det er 52 lag med fra hele verden. Og så blir det gullkamp mot gode venner fra Danmark. Herlig å avslutte med mitt beste skudd til seier i finalen, sa Claussen etter finalen.

Claussen gjentok suksessen fra i går, hvor han tok gull med lagkameratene Henrik Larsen og Jon-Hermann Hegg i lagkonkurransen for herrer i 50 meter rifle match.

– Jeg er glad og lettet etter finalen. Jeg kjente det godt, men har funnet ut av finaleskytingen og klarte å stole på meg selv, sa Stene, som fikk kjenne på nervene i finaleduellen mot kinesiske Miao Wanru i den individuelle konkurransen fredag.

På fredag tok en gråtkvalt Stene sølv i 50 meter match kvinner, hvor Jeanette Hegg Duestad sikret bronsen.

Landslagssjef Espen Berg-Knutsen er strålende fornøyd med den norske innsatsen.

– Bra jobbet nok en gang. Det var en tung kvalifisering og finale, men de drar det i land. Det tror jeg ligger i mye trening over lang tid. De som trener mest vinner oftest, sier Berg-Knutsen.

Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg ledet etter knestående, men vinden skapte problemer for laget under den stående skytingen. Duestad og Hegg endte på en sjetteplass.

Totalt har Norge tatt to gull, to sølv og to bronse i verdensmesterskapet i Kairo.

Claussen og stene. VM-gull.
Foto: Norges Skytterforbund / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no