Hopp til innhold
Silo
Foto: Terje Næss

Silo kan kollapse i Verdal

Oppsummert

En kalksilo på Norfrakalk i Verdal står i fare for å kollapse helt. Det er fare for at det skal dannes ei stor sky med farlig kalkstøv. Hele industriområdet er evakuert.

 • Silosperringen er opphevet

  Politiet har opphevet sperringen rundt siloen i Verdal i Nord-Trøndelag som nesten kollapset i går. Det melder politiet i Nord-Trøndelag på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Verdal i beredskap i natt

  Verdal kommune vil være i berdskap i hele natt, det forteller ordfører Bjørn Iversen til NRK. En silo med giftig avfall holdt på å kollapse søndag, men situasjonen er nå under kontroll.

 • Politiet har kontroll på kalksilo

  Det er ikke fare for at kalksiloen i Verdal skal velte, opplyser politiet søndag ettermiddag. Sikkerhetssonen rundt siloen er redusert til 150 meter, skriver Nord-Trøndelag politidisitrikt på twitter.

 • – Vil prøve å tømme kalksiloen

  – I samarbeid med bedriften håper vi at det er mulig å tømme siloen for kalk, opplyser politiet. En kalksilo står i fare for å kollapse og det kan dannes ei farlig kalksky i Verdal. For politiet er det svært viktig å forhindre at det dannes en kalksky.

Innsatsleder Per Henrik Bykvist i politiet forteller fra Verdal at kalksiloen skal være stabil, og de nå samarbeider med bedriften om en plan for å tømme den.
Innsatsleder Per Henrik Bykvist i Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at det vil bli en kalksky ved en eventuell kollaps, men at vindretningen er gunstig for å unngå skade.
Direkte fra Verdal og området rundt Norfrakalk som er i ferd med å evakueres. En av kalksiloene har begynt å bevege seg og det er fare for at den kollapser.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no