Hopp til innhold
Germany Security Conference
Foto: Matthias Schrader / Ap

Sikkerhetskonferansen 2016

Oppsummert

Syriakrigen, migrasjonskrisen og utfordringene for den europeiske sikkerhetsarkitekturen er hovedtema på årets sikkerhetskonferanse i München. Statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide deltar.

 • Advarer mot splittet Europa

  Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide frykter et stadig mer polarisert Europa som følge av flyktningkrisen. Videre advarer hun om at det store antallet migranter og flyktninger kan gi stengte dører for dem med størst beskyttelsesbehov, melder NTB.

 • McCain avviser Syria-plan

  Den amerikanske senatoren John McCain har ingen tro på den nye Syria-planen som tilsier stans i kamphandlinger innen fredag. McCain mener planen kun vil styrke russernes stilling og kaller det «diplomati som tjener militær aggresjon», melder NTB.

 • Vil stoppe kampene i Syria

  Russland, USA og flere andre land er enige om en avtale om å prøve å få slutt på kamphandlingene i Syria innen fredag. Den siste tiden har imidlertid regjeringsstyrkene til Syria rykket raskt framover med støtte fra russiske fly, melder Reuters.

 • USA og Russland enige i Syria-behov

  Russlands president Vladimir Putin sa han var enig i behovet for å styrke innsatsen for å få til en våpenhvile i Syria da han diskuterte konflikten med Barack Obama søndag, melder Reuters.

 • Solberg uenig med Medvedev

  Statsminister Erna Solberg er uenig i analysen om en ny kald krig. – Jeg mener forholdet vi har nå, skyldes at Russland har brutt folkeretten. At Vesten svarer på det, er helt nødvendig, sier hun, men mener ikke det har utviklet seg til en kald krig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no