Macky Sall
Foto: AP

Senegal

 • Minst 140 omkom i forlis

  Minst 140 mennesker mistet livet da et fartøy med rundt 200 migranter sank utenfor kysten av Senegal, ifølge FN-organisasjonen IOM.

 • Unntaktilstand i to nye land

  Koronaviruset har fått de to vestafrikanske landene Senegal og Elfenbenskysten til å erklære unntakstilstand og innføre portforbud. Senegal har så langt registrert 79 tilfeller. Elfenbenskysten har til nå registrert 25 smittetilfeller.

 • Akon bygger egen by i Senegal

  Rapperen har fått ja til å bygge byen Akon City i Senegal. Avtalen er gjort med landets stateide turistfirma SAPCO. Han har også startet solenergifirmaet Akon Lightning Africa for de som lever uten strøm. Musikeren er født i USA og har røtter i Senegal.

  Laster Twitter-innhold
 • Et tonn kokain beslaglagt i Senegal

  Senegalesiske myndigheter har den siste uken beslaglagt over ett tonn kokain. Det hvite pulveret var gjemt i biler som ble fraktet fra Brasil til Senegal.

 • Jazzartisten Solo Cissokho er død

  Den verdenskjente musikeren Solo Cissokho (56) er død etter lengre tids sykdom, bekrefter sønnen på sosiale medier. Senegalesiske medier skriver også om bortgangen. Cissokho har bodd i Norge siden 1995, og har tidligere blitt belønnet med BBC Awards.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no