Hopp til innhold
Protester i Dakar i Senegal
Foto: Leo Correa / AP / NTB

Senegal

 • Opposisjonspolitikere får stille til valg i Senegal

  Senegals nasjonalforsamling stemte lørdag for et forslag som innebærer at to ledende opposisjonspolitikere likevel får stille i presidentvalget om et halvt år. Vedtaket innebærer at dømte personer som senere har fått amnesti eller er benådet, kan stille til valg.

 • Senegal stenger Tiktok

  Senegalesiske myndigheter har midlertidig stengt tilgangen til Tiktok fordi appen angivelig brukes til å spre «hatefulle og destabiliserende» meldinger som truer landet, sier Senegals kommunikasjonsminister.

 • To døde i protester i Senegal

  I Senegal er to personer døde i protester mot arrestasjonen av Ousmane Sonko, som er opposisjonens presidentkandidat for 2024. Det opplyser myndighetene.

  To døde menn ble funnet i Ziguin-chor, byen hvor Sono er ordfører. Myndighetene ber folk om å roe seg.

 • Senegal oppløser opposisjonspartiet

  Det senegalesiske opposisjonspartiet Pastef er oppløst av landets regjering. Pastefs leder, Ousmane Sonko, anklages for å ha oppfordret til opprør, melder nyhetsbyrået Reuters.

  Det har i lengre tid vært maktkamp mellom landets president, Macky Sall og opposisjonsleder Sonko.

  Tilhengerne til Sonko beskylder presidenten for å konstruere beskyldninger som kan svekke ham forut for valget i februar neste år.

  Demonstrantene strømmet mandag igjen ut i gatene i Dakar da Sonko ble varetektsfengslet etter anklager om planlegging av opprør.

  (NTB/NRK)

 • Senegal: 22 personer døde i bussulykke

  22 personer døde og 52 ble skadd i en bussulykke onsdag. Det opplyser brannvesenet i landet til AFP. Ulykken skjedde i Louga-regionen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no