NRK Meny
Soldater fra Kamerun patruljerer gatene etter et Boko Haram angrep
Foto: Reinnier KAZE / Afp

Selvmordsangrep i Kamerun

Oppsummert

Det har vært flere selvmordsangrep i Kamerun i 2015 og 2016. Flere titalls personer har blitt drept. Den nigerianske terrorgruppen Boko Haram kobles til flere av angrepene.

 • 25 drept i angrep i Kamerun

  Fire selvmordsbombere drepte rundt 25 personer i angrep på et marked i den nordlige delen av Kamerun. Det opplyser lokale myndigheter til Reuters. Ingen har sagt at de står bak angrepet, men nigerianske Boko Haram er aktive i regionen.

 • Selvmordsbomber i Kamerun

  Det er mistanke om selvmordsangrep i byen Bodo nord i Kamerun. – Det var noen selvmordsbomber som eksploderte på et marked, sier en lokal kilde, ifølge Reuters. Det er fremdeles uvisst hvor mange som er drept eller såret etter angrepet.

 • Åtte drept i selvmordsangrep

  Minst åtte personer ble drept i et selvmordsangrep nord i Kamerun, opplyser lokale kilder, skriver NTB. Boko Haram antas å stå bak. Ekstremistgruppen har sitt kjerneområde nordøst i Nigeria, og deres væpnede opprørere har drept tusenvis av mennesker.

 • Mistenker Boko Haram

  Myndighetene i Kamerun mistenker at militante medlemmer av Boko Haram detonerte to selvmordsbomber som førte til at minst tre mennesker mistet livet nord i landet. Også tre selvmordsbombere skal ha mistet livet i angrepet, melder Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no