Hopp til innhold
Monument i Yaounde i Kamerun
Foto: LUDOVIC MARIN / AFP

Kamerun

 • 14 personer døde i et jordskred i Kamerun

  Minst 14 personer omkom i et jordskred i Kameruns hovedstad Yaoundé.

  Skredet rammet et gravfølge, ifølge lokale myndigheter.

  14 døde i kamerun
  Foto: TWITTER
 • Seks drept i bussangrep i Kamerun

  Seks mennesker ble drept i et angrep mot en buss i den urolige sørvestlige delen av Kamerun onsdag, opplyser myndighetene. Ifølge en regjeringstalsmann var angriperne «tungt bevæpnede terrorister».

  Området er preget av engelsktalende opprørere som ønsker uavhengighet og som har ligget i væpnet konflikt med regjeringen i hovedstaden Yaoundé i fem år, melder AFP.

 • HRW: Regjeringsstyrkene i Kamerun begår likvideringer

  Regjeringsstyrkene i Kamerun har drept ti sivile i en aksjon mot separatister nordvest i landet, ifølge Human Rights Watch (HRW).

  – Kamerunske soldater drepte mellom 24. april og 12. juni minst ti mennesker på summarisk vis og sto bak en rekke andre overgrep, slår HRW fast.

  – Soldatene satte fyr på tolv bolighus, ødela og plyndret helseinstitusjoner, gjennomførte 26 vilkårlige pågripelser og synes å ha bortført 17 andre, konstaterer menneskerettsorganisasjonen.

  Engelskspråklige opprørere kjemper for selvstyre og vil danne sin egen stat, Ambazonia, nordvest i Kamerun.

  Rundt en femdel av innbyggerne i den tidligere franske kolonien er engelskspråklige.

  (NTB)

 • Minst 30 drept i angrep i Kamerun

  Kvinner og barn er blant de mer enn 30 drepte i et angrep på en landsby i det vestlige Kamerun, ifølge lokale kilder. Minst 30 personer ble drept under et angrep lørdag i Akwaya-distriktet i Kamerun, nær grensen til Nigeria, ifølge Reuters. Det skal trolig være på grunn av en konflikt om landområder mellom de etniske gruppene oliti og messaga ekol.

 • Væpnet mann åpnet ild i flere landsbyer i Kamerun

  En tungt bevæpnet mann drepte sju mennesker da han åpnet ild mot tilfeldige forbipasserende i fire landsbyer nordøst i Kamerun, ifølge lokale myndigheter.

  To andre ble såret av mannen, som var utstyrt med automatgevær og flere magasiner fylt med ammunisjon festet til beltet.

  Ifølge den statlige kringkasteren CRTV forsvant gjerningsmannen sporløst etter torsdagens skyting, og verken mannens identitet eller motiv er kjent.

  Myndighetene har bedt publikum om hjelp til å finne ham.

  (NTB)

Togulykke i Camerun

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no