Sjöfartsverket sine bilete av Wyvern
Foto: Sjöfartsverket

Seilbåten «Wyvern» sank i Østersjøen

Oppsummert

* Tidlig torsdag morgen kom det melding om at seilskuta «Wyvern» tok inn vann. Mannskapet på ti ble hentet opp i helikopter.

* Skipet skal ha sunket, og en redningsarbeider er savnet. Vitner skal ifølge det svenske sjøfartsverket ha sett at mannen satt fast i skipet da det sank.

* 60 fot store «Wyvern» seilte mellom Århus og Helsingfors som en del av konkurransen «Tall Ships Races» da den fikk problemer.

 • Hentet opp nederlender i Østersjøen

  Den svenske kystvakta hentet i dag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag. Mannen ble hentet opp fra 50 meters dyp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot, skriver Stavanger Aftenblad.

  Nederlenderen omkom da han sammen med to andre fra en annen båt forsøkte å redde seilbåten.

 • Har startet søk etter omkommet nederlender i Østersjøen

  Arbeidet med å hente opp mannen som gikk ned med en norsk seilbåt i Østersjøen torsdag, startet lørdag ettermiddag.

  Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Det bekrefter pressetalsmann i den svenske Kystvakten, Mattias Lindholm til Stavanger Aftenblad.

  Sjöfartsverket sine bilete av Wyvern
 • Dykkere skal hente opp druknet nederlender

  Dykkingen etter den savnede nederlenderen som gikk ned med seilbåten Wyvern i Østersjøen torsdag, er planlagt søndag, skriver NTB.

  Det svenske politiet har tatt over saken og har gitt Kystvakten oppdraget med å hente opp den omkomne, ifølge Stavanger Aftenblad. Mannen skal ha sittet fast i riggen på båten da den sank torsdag formiddag.

Ein mann omkom då han forsøkte å redda ein norsk seglbåt som søkkte utanfor Sverige torsdag. Heile mannskapet på ti blei redda, og i kveld kom mange av dei heim til Stavanger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no