Hopp til innhold

Russland deler video av sjøfolk fra «Moskva»

Det russiske forsvarsdepartementet har lagt ut en video med det som skal være besetningen fra krysseren «Moskva» som sank fredag.

Øverstkommanderende for den russiske marinen, Nikolaj Jevmenov, møtte gastene i havnebyen Sevastopol på Krim-halvøya, opplyser departementet lørdag. Byen er hovedkvarter for den russiske svartehavsflåten.

I videoen, som varer knapt et halvt minutt, kan man se titalls sjøfolk i russiske marineuniformer, men klippingen gjør det vanskelig å fastslå hvor mange de er. Enkelte Twitter-brukere har uttrykt skepsis til at det er så mange som de rundt 500 man antar var om bord «Moskva» da skipet begynte å brenne.

Russerne hevder krysseren, som var flaggskipet i svartehavsflåten, sank etter en brann om bord og eksplosjon i ammunisjonen som var på skipet. Ukraina hevder krysseren ble truffet av deres Neptun-raketter.

Ifølge russiske myndigheter ble besetningen evakuert før skipet sank, mens en talsmann for det ukrainske forsvaret sier redningsbåter ikke nådde fram til det brennende skipet og dermed ikke kan ha reddet dem som var om bord.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no