Hopp til innhold

Russisk hackergruppe truer norske sykehus

En russisk hackergruppe truer lørdag sykehus og helseinstitusjoner i Norge, skriver TV 2. Hackergruppen har delt en «angrepsliste» på sin Telegram-konto, skriver de.

– Det er ustabile nettsider hos oss som Helsenett jobber for fullt med å fikse. Om du går inn på våre nettsider og søker på informasjon om leddgikt eller annet er det den type informasjon som er rammet, sier pressevakt Lena Skotland hos Vestre Viken helseforetak til NRK.

I listen blir følgende norske sykehus nevnt som mål:

Ahus, Sykehuset Innlandet, Førde sykehus, Ringerike sykehus, St. Olavs Hospital, SKien sykehus, Stavanger universitetssykehus, Tønsberg sykehus og Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Hanne Tangen Nilsen, administrerende direktør i Sykehuspartner sier at de ikke er bekymret.

– Dette er ganske dagligdags. Vi er ikke bekymret og tror det ikke blir noen store konsekvenser, men at det bare er trusler.

– Hvis de lykkes med angrepet, er det ingen fare for pasientinformasjon og de interne systemene til Sykehuspartner. Det er de eksterne sykehus-nettsidene som kan bli truffet. Der ligger det offentlig informasjon, ikke sensitiv informasjon. I praksis betyr det at disse nettsidene blir utilgjengelig. Hvor lenge de blir nede avhenger av kraften og intensiteten i disse angrepene, sier hun.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no