Hopp til innhold
Ålesund politistasjon
Foto: Andreas Sundby / NRK

Prest siktet i voldssak

Oppsummert

En mannlig prest ansatt i Den norske kirke er ifølge Sunnmøre politidistrikt arrestert og siktet for vold i nære relasjoner.

Påskeaften samtykket han til varetektsfengsling i 14 dager. Han samtykket av hensyn til etterforskningen og familien.

  • Krever at prest løslates

    Forsvareren til presten på Sunnmøre, som i påsken ble siktet for vold i nære familierelasjoner, krever at presten løslates.Han mener avhørene viser at det ikke er grunnlag for fengsling, og at mannen snarest må få begynne å jobbe igjen.

  • – Familien må få ro

    – Retten tar stilling til bevisene når siktede fremstilles for varetektsfengsling. Nå må politiet får ro til å jobbe med etterforskningen og familien må få tid til å håndtere saken, sier bistandsadvokat Inger-Marie Sperre til NRK

  • – Noen vil skade klienten min

    – Min klient vet ikke hva det er som gjør at politiet agerer slik de har gjort, men han antar dette skyldes påstander fra noen som ønsker å skade ham, sier mannens forsvarer John Hammervoll til NRK.

  • Biskopen kjend med saka

    – I kyrkja har vi rutiner for å handtere slik ting og ta vare på dei som treng det i ein vanskelig situasjon, sier biskop i Møre, Ingeborg Midttømme. Ho er kejnd med saka, men har ingen kommentar utover opplysingane frå politiet.

    Prest pågrepet for vold i nære relasjoner

    En mannlig prest ansatt i Den norske kirke er pågrepet, siktet for vold i nære relasjoner og vil bli begjært varetektsfengslet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no