Hopp til innhold
Ålesund politistasjon
Foto: Andreas Sundby / NRK

Prest siktet i voldssak

Oppsummert

En mannlig prest ansatt i Den norske kirke er ifølge Sunnmøre politidistrikt arrestert og siktet for vold i nære relasjoner.

Påskeaften samtykket han til varetektsfengsling i 14 dager. Han samtykket av hensyn til etterforskningen og familien.

 • Krever at prest løslates

  Forsvareren til presten på Sunnmøre, som i påsken ble siktet for vold i nære familierelasjoner, krever at presten løslates.Han mener avhørene viser at det ikke er grunnlag for fengsling, og at mannen snarest må få begynne å jobbe igjen.

 • – Familien må få ro

  – Retten tar stilling til bevisene når siktede fremstilles for varetektsfengsling. Nå må politiet får ro til å jobbe med etterforskningen og familien må få tid til å håndtere saken, sier bistandsadvokat Inger-Marie Sperre til NRK

 • – Noen vil skade klienten min

  – Min klient vet ikke hva det er som gjør at politiet agerer slik de har gjort, men han antar dette skyldes påstander fra noen som ønsker å skade ham, sier mannens forsvarer John Hammervoll til NRK.

 • Biskopen kjend med saka

  – I kyrkja har vi rutiner for å handtere slik ting og ta vare på dei som treng det i ein vanskelig situasjon, sier biskop i Møre, Ingeborg Midttømme. Ho er kejnd med saka, men har ingen kommentar utover opplysingane frå politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no