Prest pågrepet for vold i nære relasjoner

En mannlig prest ansatt i Den norske kirke er pågrepet, siktet for vold i nære relasjoner og vil bli begjært varetektsfengslet.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 219, som omhandler vold og trusler i nære relasjoner, bekrefter Sunnmøre politidistrikt.

NRK erfarer at mannen er prest i en kommune på nordvestlandet.

Ifølge politiet skjedde pågripelsen skjedde onsdag denne uken som følge av en henvendelse.

– Vi har ikke hatt noen forutgående etterforskning, sier Häber.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Sunnmøre tingrett påskeaften. Ifølge politiadvokat Mathias Häber vil politiet be om to ukers fengsling med brev- og besøkskontroll.

– Det eneste vi vil gå ut med på dette tidspunktet er det som fremgår av pressemeldingen. Det er av hensyn til de involverte, sier Häber til NRK.

– Noen som ønsker å skade ham

John Hammervoll

Advokat John Hammervoll forsvarer den siktede presten fra nordvestlandet.

Foto: Advokatfirmaet Hammervoll & Co DA

Presten har av hensyn til sin familie og etterforskningen samtykket til 14 dagers varetekt, sier forsvarer John Hammervoll til NRK.

– Min klient vet ikke hva det er som gjør at politiet agerer slik de har gjort, men han antar dette skyldes påstander fra noen som ønsker å skade ham. Han vil bidra på alle måter til å avklare det oppståtte slik at fakta kommer klart frem, forteller Hammervoll.

– Dette er en stor påkjenning for min klient, legger forsvareren til.

Ber om ro

Inger-Marie Sperre

Inger-Marie Sperre er bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen i saken.

Foto: Terje Reite / NRK

Bistandsadvokat Inger Marie Sperre representerer den fornærmede kvinnen. Hun ønsker ikke å kommentere forsvarerens uttalelser, og mener det er for tidlig å uttale seg om saken.

– Det er retten som skal ta stilling til bevisene når siktede fremstilles for varetektsfengsling. Nå er det viktig at politiet får ro til å jobbe med etterforskningen og at familien får tid til å håndtere dette, uttaler Sperre til NRK.

– Det er selvsagt en stor påkjenning for alle som involveres i saker som omhandler vold og trusler i nære relasjoner, påpeker bistandsadvokaten.

Biskop i Møre, Ingeborg Midttømme, er kjent med saken, men har ingen kommentar utover opplysningene fra politiet.

– I kirken har vi rutiner for å håndtere slik ting og ta vare på de som trenger det i en vanskelig situasjon, sier Midttømme.