NRK Meny
Pernille Marie Thronsen
Foto: Privat

Pernille-rettsaken

Oppsummert

Søndag 29. august 2010 ble Pernille Marie Thronsen (21) fra Oslo funnet drept i ungdomsherberget City Guesthouse Flora i Ungarns hovedstad Budapest. Fredag klokken 9.30 kinesisk tid startet rettssaken mot Zhao Fei opp ved Folkets 3. domstol i Beijing.

 • Pernilles familie er blitt sterkere

  Rettsprosessen har vært en stor påkjenning for Pernille Marie Thronsens familie, men de har også funnet styrke, og er lettet over dommen. Kineseren som er dømt for drapet på 21-åringen anker den 25 år lange fengselsstraffen.

 • Vil anke dommen

  I tillegg til livsvarig fengsel, mister Zhao Fei sine politiske rettigheter for livet. Zhao og hans advokat mener straffen er for streng og vil anke
  dommen, skriver Aftenposten.

 • Livstid for Pernille-drapet

  Zhao Fei som var tiltalt for å ha drept Pernille Marie Thronsen i Budapest i 2010, er nå dømt til livsvarig fengsel. Det skriver Aftenposten. Pernille ble drept med kniv av sin kinesiske eks-kjæreste.

 • Erkjente drap på norsk student

  Den 27-årige kineseren som er tiltalt for drapet på den norske studenten Pernille Thronsen, erkjente skyld da rettssaken startet fredag. Kjennelse i saken er ventet allerede på ettermiddagen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no