Hopp til innhold

Passasjerer må betale 1,1 millioner i sakskostnader

Norwegian-passasjerer er dømt til å betale 1,1 millioner kroner i sakskostnader til Norwegian etter at flypassasjerene gikk til sak mot selskapet for å få erstatning for forsinkede fly.

De 57 saksøkerne var alle passasjerer på forsinkede Norwegian-fly, og har kjempet for å få diverse erstatningskrav inn i rekonstruksjonen av det kriserammede selskapet, melder Rett24.

Ifølge Rett24 var partene enige om det materielle før saken gikk til hovedforhandling, men de var ikke enige om sakskostnadene. Derfor har Asker og Bærum tingrett avsagt en egen dom om dette.

Det endte med at de 57 passasjerene ble dømt til å være solidarisk ansvarlig for Norwegians advokatregning på 1.110.396 kroner.

Det tilsvarer nesten 19.500 kroner på hver passasjer.

At summen ble så høy, forsvarer Norwegian med at de risikerte å bli ansvarlige for krav på 23 millioner kroner om passasjerene hadde nådd fram med sin påstand, som gikk ut på at hele rekonstruksjonen av selskapet skulle settes til side.

I tillegg kunne flyselskapet risikert at gjelden økte med flere milliarder, dersom rekonstruksjonen kom i spill.

Erstatningen passasjerene har krav på, varierer mellom 12,5 og 30 euro per person, altså mellom 130 og 300 kroner. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no