Pandatvillinger født i Frankrike

I Frankrike fødte kjempepandaen Huan Huan i natt tvillinger. – De to ungene er rosa. De er i veldig fin form. De ser store nok ut og er praktfulle, sa Rodolphe Delord, som er leder i dyreparken i Beauval. Tvillingene har fra før en storesøster, født i 2017 som var den første pandafødselen i landet.

De er svært vanskelig for pandaer å pare seg, både i fangenskap og i det fri. Hunnen er nemlig bare mottakelig for befruktning i ett til to døgn i året, og i fangenskap viser pandahannene ofte ikke interesse for akten i det hele tatt. Likevel klarte Huan Huan og maken Yuan Zi å pare seg hele åtte ganger i mars – til dyrepassernes store begeistring og overraskelse.

Yuan Meng, Huan Huans førstefødte, veier nå mer enn 100 kilo og skal i løpet av året sendes til Kina, der det rundt 1800 pandaer lever fritt, mens ytterligere 500 er i fangenskap.

Tvillingene til Huan Huan, som er utlånt fra Kina, vil ikke få navn før om 100 dager. Oppdraget med å finne navn til dem skal gå til Peng Liyuan, kona til Kinas president Xi Jinping, opplyser dyrehagen. (NTB/AFP)

Nyfødt panda i Beauval Zoo i Frankrike
Foto: GUILLAUME SOUVANT / AFP / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no