NRK Meny
Putte i Parken, festival i Karlstad
Foto: SVT

Overgrep på festival i Karlstad

Oppsummert

En rekke unge jenter melder at de ble utsatt for antasting under musikkfestivalen Putte i Karlstad i Sverige. Under Bråvallafestivalen i Norrköping ble det anmeldt fem voldtekter, og under Säljerydsfestivalen utenfor Växjö ble en voldtekt anmeldt.

 • 35 overgrepsanmeldelser i Karlstad

  Under festivalen Putte i Parken i Karlstad er det kommet inn 35 anmeldelser om seksuelle overgrep, der unge jenter skal ha blitt befølt innenfor klærne, kløpet på bryst og rumpe og forsøkt kysset mot sin vilje.

 • Karlstad: 24 har anmeldt antasting

  Karlstad-politiet sier til NRK at det så langt har kommet inn 24 anmeldelser etter Putte-festivalen. De venter at det skal komme inn flere i dag og i morgen. I tillegg regner de med mørketall. En av jentene er 12, resten er mellom 14 og 17 år.

 • Karlstad: 23 har anmeldt antasting

  Politiet i Karlstad opplyser til NRK at de har fått inn 23 anmeldelser om antasting på Putte-festivalen, ikke 35 som Sveriges Radio meldte. Politiet påpeker imidlertid at de forventer å motta flere anmeldelser i løpet av dagen.

 • Politiet: Jenter omringet av gutter

  Felles for alle hendelsene er at en gruppe på sju-åtte gutter har angrepet jentene og utført overgrepene. Vakthavende befal ved politiet i Värmland, Per-Arne Eriksson, sier til SVT at flere av de mistenkte er enslige, mindreårige asylsøkere.

 • Festival-overgrepene: Yngste 12 år

  Ofrene for antastingen på musikkfestivalen i Karlstad er unge jenter. Ofrene skal ha blitt befølt på bryst og rompe, fått hender stukket under klærne eller kysset mot sin vilje, rapporterer SVT. Politiet sier dette er en ny og skremmende trend.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no