Hopp til innhold
Orkanen Zeta 28. oktober 2020
Foto: NOAA/AP/NTB

Orkanen «Zeta»

Oppsummert

Den tropiske orkanen «Zeta» har truffet den amerikanske sørkysten ved New Orleans og ført til oversvømmelser og strømbrudd.

  • Strømbrudd truer valglokaler

    Borgermesteren i New Orleans advarer om at flere valglokaler ikke får strømmen tilbake før valgdagen tirsdag. Orkanen «Zeta» har rammet flere sørstater. Demokraten LaToya Cantrell hevder at de republikanske delstatsmyndighetene nekter å sette opp strømaggregater for å la folk stemme, melder AP. En talsmann for delstaten Louisiana sier at valglokalene vil få en form for strømforsyning, men vil ikke si hvem som skal betale for det.

  • Minst seks døde i orkanen «Zeta»

    Minst seks menneske omkom i det sørlege USA og fleire enn 2 millionar mista straumen etter at orkanen «Zeta» trefte land natt til torsdag, melder Reuters. Louisiana var hardast råka. Orkanen førte òg til at fleire guvernørar erklærte unntakstilstand.

    Thumbnail for 'Hurricane Zeta slams Louisiana with high winds, heavy rains'
    Foto: Thomson Reuters
  • Seks døde i orkan i USA

    Minst seks mennesker døde i det sørlige USA og over to millioner mistet strømmen i orkanen «Zeta». Over to millioner mennesker i Louisiana, Alabama, Mississippi, Georgia, Sør-Carolina og Nord-Carolina var uten strøm torsdag, ifølge Poweroutage.

    Strømledninger ødelagt av orkanen Zeta i Louisiana i USA 29.10.2020
    Foto: Bill Feig / AP/NTB
  • Orkanen «Zeta» traff Louisiana

    Orkanen «Zeta» har ført til oversvømmelser og strømbrudd i den amerikanske delstaten Louisiana. Voldsomme regnmengder, kraftig vind og stormflo på over to meter truer store områder ved New Orleans. Takene har blåst av en rekke bygninger.

    Orkanen Zeta har revet taket av et hus i New Orleans i Louisiana i USA
    Foto: KATHLEEN FLYNN / Reuters/NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no