Hopp til innhold

Nye spørsmål til Vestre om habilitet

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har i dag sendt et nytt brev med spørsmål til næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre.

Vestre opplyste selv tidligere i høst at vennen Hege Sandvik av administrasjonen var blitt utnevnt til ulike lederstillinger i departementet - mens han selv var statsråd.

– Komiteen har hatt behov for å sende noen oppklarende spørsmål til Vestre om hans habilitetssak. Dette er spørsmål som vi opplever ikke å ha fått gode nok svar på tidligere, sier saksordfører Grunde Almeland (V) til NRK.

Kontrollkomiteen vil blant annet vite om det forelå skriftlige rutiner eller fast praksis i departementet for å melde ifra om relasjoner som ville kunne by på habilitetsutfordringer.

– Hvis slike rutiner eller praksis finnes, ber komiteen om å få en nærmere beskrivelse av dem, og statsråden bes vurdere om eventuelle habilitetsrutiner ble brutt i denne saken, skriver komiteen i brevet.

Jan Christian Vestre på Debatten

Støre om Vestres sak: – Uheldig

En venn av næringsminister Jan Christian Vestre har flere ganger fått midlertidige lederjobber i hans departement. Det har skjedd feil, erkjenner Vestre og statsminister Støre.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no